top of page

Online gitaarles en liedjes

Harry Potter - John Williams

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Harry Potter "Hedwigs Theme". Tijdens deze les behandelen we het bekende filmthema uit de Harry Potter filmreeks. Dit stuk genaamd Hedwigs Theme is geschreven in 2001 door de bekende componist John Williams. Het thema is geschreven voor de film: The Philosopher's Stone wordt als leidmotief in bijna alle Harry Potter films gebruikt. Ook componisten als Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat hebben zich over dit thema gebogen en hergebruikt in de composities voor de verschillende films. Ook komt het thema terug in de verschillende Harry Potter games. Tijdens de onderstaande arrangementen richten we ons op de melodie uit het welbekende thema.

Tijdens deze les behandelen we een gemakkelijke versie bestaande uit alleen de melodie, en een moeilijkere versie met extra bassen toegevoegd.

Voordat we gaan spelen

Voordat we gaan spelen, is het slim om het stuk eerst

aandachtig door te lezen. We zien dat aan het einde van het stuk er een positiewisseling is. Voor de rest wordt er veel gespeeld in de eerste positie. Hiermee bedoelen we dat er wordt gespeeld in de eerste vier vakjes van de hals. Het stuk is geschreven in een 3/4 maatsoort dat wil zeggen 3 tellen in een maat.Tenslotte begint het stuk met een zogenoemde "opmaat". We beginnen het stuk hierdoor niet op de eerste tel, maar op de derde tel. Dit zorgt ervoor dat de accenten juist worden gespeeld (in het algemeen in een 3/4 maatsoort op de eerste tel).


Harry Potter - Easy

We spelen enkel de melodie uit het bekende Harry Potter thema. Let hierbij op:

  1. Het juiste ritme;

  2. De opmaat;

  3. Het door laten klinken van tonen;

  4. De positionering van de vingers (zo dicht mogelijk tegen de fret).

Het stuk is te spelen doormiddel van een plectrum maar je vingers voldoen ook. Indien je met een plectrum speelt, let hierbij dan op de slag notatie. Om snelheid te creëren speel je met meerdere vingers.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

208 weergaven2 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page