top of page

Online gitaarles en liedjes

Rock en Metal workshop 4 - Slagtechniek Alternate picking

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022

Alternate picking kan op meerdere manieren toegepast worden; in riffs, maar ook in solos kan het gebruikt worden, vooral om snelle loopjes vloeiend te krijgen. De basis is het om en om blijven aanslaan van de snaar: Neer-op-neer-op.

Rock Riffs met alternate picking

Survivor - Eye of the tiger

Het bekende intro van de Rocky films (#survivor); hier wordt heel duidelijk alternate picking gebruikt. 1 gitaar speelt alles op 1 snaar (gepalm-mute), de andere gitaar speel de accenten met power chords.

KISS - I was made for loving you

Een hele duidelijke vorm van alternate picking in deze rock klassieker van #kiss: In het intro is alles op de losse lage E snaar met palm-muting aangeslagen, wat leidt tot een soort helicopter effect. Oefen hem langzaam, totdat je hem op tempo kunt spelen. Elke noot moet even hard en even duidelijk zijn.

AC/DC - Thunderstruck

Het Thunderstruck loopje van #acdc kent iedereen wel: een echte Rock lick! Alles is aangeslagen op de B snaar. Let op dat het loopje met een slagje OMHOOG begint: zo kom je het beste uit qua accenten: elke noot die je indrukt, is op de tel: de open B snaar valt er steeds tussen.

Metal Riffs met alternate picking

Pantera - Cowboys from Hell

Een zeer kenmerkende riff van de metal riff meester Dimebag Darrel van #Pantera: Hierbij is duidelijk alternate picking gebruikt. Het is de perfecte riff om je linker- en rechterhand goed samen te laten werken.

Lamb of God - Walk with me in Hell

De tweede riff van deze song is een lekkere alternate picking riff: Hierbij een keer geen palm-mutes; alles is open aangeslagen. Leer hem eerst langzaam, daarna de snelheid opvoeren. #lamb

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page