top of page

Online gitaarles en liedjes

Samenwerking Gitaarschool Nederland & Gitaartabs

Over Gitaarschool Nederland

Google op gitaarles en je ziet door de bomen het bos niet meer. Alle sites zien er strak en gelikt uit en hebben het beste in huis ... maar is dat wel zo?

Voor velen die gitaarles zoeken voor zichzelf of voor hun kind is het moeilijk inschatten, simpelweg omdat je er te weinig verstand van hebt. Vaak kom je er dan na een flinke tijd pas achter of je werkelijk goed les hebt gehad van een onderlegde vakman of niet. Niets is frustrerender dan na vele uren oefening niet verder te komen met het gitaarspelen omdat je het op een verkeerde manier hebt aangeleerd en daar ook nog eens veel geld voor hebt neergelegd.


Gitaarschool Nederland wil kwaliteit zichtbaarder maken. Dat begint bij de zoekmachine op onze site, de eerste stap naar een goede leraar bij jou in de buurt. Alle aangesloten docenten die je daar vindt hebben een afgeronde conservatorium (HBO) muziekopleiding of vergelijkbare professionele ontwikkeling doorgemaakt en werken beroepsmatig als docerend en/of uitvoerend gitarist.

Waar Gitaarschool Nederland voor staat:

  • Landelijk collectief van aangesloten gitaarscholen en -docenten

  • Kwalitatief goed gitaaronderwijs en talent ontwikkeling

  • Hanteren van minimum eisen voor aansluiting gitaarscholen en gitaardocenten.

  • Jaarlijkse landelijke gitaardag met talentenjacht, markt, workshops, e.a.

  • Een actief platform dat samenwerking en kennisuitwisseling stimuleert.


Uitgangspunt hierbij is de gitaar als veelzijdig instrument dat in bijna alle muziekstijlen vertegenwoordigd is. Elk genre met zijn eigen opvattingen, methodes, repertoire, kennis en vaardigheden.

GSNL is een initiatief van Jan Wouter Oostenrijk. Afgelopen 20 jaar runde hij Gitaarschool Amsterdam en was tevens gitaardocent aan de stedelijke muziekschool Amsterdam Zuidoost. Als gitarist geniet hij internationale bekendheid met zijn Noordafrikaanse crossovers Sharqi Blues en Maghreb Jazz.

Over Gitaartabs


Gitaartabs heeft als doel elke gitarist te helpen om gitaar te leren spelen en hoger op te komen in haar segment. Gitaartabs richt zich op kwaliteit en inhoud. We doen dit middels ProTabs en online gitaarles, waar we de songs en technieken gedetailleerd bespreken. Daarom werken we met afgestudeerde conservatorium docenten. Gezamenlijk kiezen wij repertoire uit het huidige aanbod en stemmen de inhoud van de online Gitaarlessen daar op af. Vervolgens worden de gitaarlessen opgenomen in een studio om zorg te dragen voor professioneel geluid en beeld kwaliteit.

Met 65.000 geregistreerde leden en 2.000 bezoekers per dag is Gitaartabs de grootste gitaarles en tab website van de Benelux. De kernmerken die Gitaartabs karakteriseren zijn, aldus Jan van der Heide Vernieuwend, kwaliteit, Innovatief, Gezellig, Oprecht, Vertrouwd Gitaartabs bestaat al ruim 20 jaar (1992) en is vanuit de hobby opgericht door Jan van der Heide (1976). Op de modem gestart met het verzamelen en schrijven van tablatuur in digitale tekst bestanden. Vele lesboeken (piano en gitaar) uit 1980 doorgeworsteld en uitgebreid, herschreven en gedigitaliseerd. Al snel daarna volgende er meerdere gitaristen om te helpen Gitaartabs te maken wat het nu is.Heb je vragen over de samenwerking neem gerust contact met ons op 🎸


Groet Jan en Jan Wouter


42 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page