top of page

Online gitaarles en liedjes

Stevie Ray Vaughan - Stijl

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Iedereen die begint met gitaar spelen of inmiddels al langer speelt kent de gitaarlegende Stevie Ray Vaughan wel. Door zijn broer Jimmi Vaughan werd hij geïnspireerd om gitaar te gaan spelen en op latere leeftijd stopte hij zijn studie, om zich volledig op de gitaar te kunnen concentreren. Hij wist niet goed welke carrière hij wilde en richte zich daarom volledig op de muziek, verhuisde naar Austin en werd beroepsmuzikant.

Stevie Ray Vaughan staat bekend om zijn herkenbare sound welke staat als een dijk. Dit geluid creëert hij door tegelijkertijd over drie versterkers te spelen. Daarnaast slaat hij de snaren zo hard aan dat zijn solo's altijd aanwezig zullen zijn. Net als collega-gitarist Eric Clapton is Stevie Ray Vaughan een ware artiest wat betreft het creëren van simpele gitaarlicks in de pentatonische ladder.


De lick die we tijdens deze blog behandelen is in Stevie Ray Vaughan stijl geschreven. Hierbij hebben we de mineur pentatonische ladder in E gebruikt. Deze toonladder hoort bij de eerste basiselementen van het gitaarspelen.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

259 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page