top of page

Online gitaarles en liedjes

Tetris - Nikolaj Nekrasov

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Tetris "Korobejnki". Tijdes deze les behandelen we het bekende spelthema uit het spel: Tetris. Tetris of ook wel Korobejnki is een bekend Russisch lied gebaseerd op een gedicht van Nikolaj Nekrasov, geschreven in 1861. Het gedicht "Korobejnki" gaat over deur-aan-deurverkopers welke textiel en boeken verkochten voor de Russische revolutie. Het lied behoorde al snel tot één van de bekendere liederen uit de Russische cultuur en werd later als één van de drie gameboy melodiën in het spel Tetris geïntroduceerd. Hierdoor is het lied in de westerse cultuur ook bekend geworden. Tijdens de onderstaande arrangementen richten we ons op de melodie uit het welbekende thema.

Tijdens deze les behandelen we een gemakkelijke versie bestaande uit alleen de melodie, en een moeilijkere versie met extra bassen toegevoegd.

Voordat we gaan spelen

Voordat we gaan spelen, is het slim om het stuk eerst

aandachtig door te lezen. Je zal zien dat het stuk in de eerste positie wordt gespeeld. Hiermee bedoelen we dat tijdens het spelen van het stuk de eerste vier vakjes van je gitaar worden gebruikt. Ook zien we in het notenschrift boogjes staan, de verbindingsboogjes. De verbindingsboogjes geven aan dat de tonen door moeten klinken.

Het stuk is geschreven in een 2/4 maatsoort. Dit wil betekend dat we telkens op de eerste noot van de maat een accent geven.


Tetris - Easy

We spelen enkel de melodie uit het bekende Tetris thema. Let hierbij op:

  1. Het juiste ritme;

  2. De verbindingsboogjes;

  3. Het door laten klinken van tonen;

  4. De positionering van de vingers (zo dicht mogelijk tegen de fret).

Het stuk is te spelen doormiddel van een plectrum maar je vingers voldoen ook. Indien je met een plectrum speelt, let hierbij dan op de slag notatie. Om snelheid te creëren speel je met meerdere vingers.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

69 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page