top of page

Online gitaarles en liedjes

The Edge - Stijl

In 1980 komt het eerste album ‘Boy’ van U2 uit. The Edge onderscheidt zich vanaf de eerste noot

meteen tegenover alle andere gitaristen. In plaats van staalharde pentatonische riffs en uitgebreide solo’s te spelen die gebaseerd zijn op de blues, kiest The Edge voor ‘simpele’ partijen rond een akkoord en korte, krachtige solo’s die getuigen van creativiteit in plaats van technische kunde. ‘This song is not a rebel song, this song is Sunday Bloody Sunday!’, riep Bono vlak voor

Larry Mullen Jr. de drumintro van het nummer inzette op hun live album ‘U2 Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky’ uit 1983. De solo die The Edge hier speelt, zowel in de studio versie als live, is een typisch stijlkenmerk van hoe hij een solo speelt/schrijft: op één snaar stijgen en dalen, terwijl er vaak een losse snaar mee wordt gespeeld.

Oefening

Laten we met behulp van onderstaande tab de toonladder van B mineur pentatonisch nemen, maar niet in een specifieke positie. We spelen de noten op de dunne e-snaar, terwijl we de losse B-snaar laten meeklinken. Erna doen we hetzelfde op de B-snaar, waar we de dunne e- snaar los mee laten klinken.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

88 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page