top of page

Online gitaarles en liedjes

Hello, You Beautiful Thing - Jason Mraz

Dag Gitaartabsers!


De nieuwst single van Jason Mraz, de easygoing gitarist met relaxde liedjes. In dit nummer wordt hij begeleid door 4 dames die allemaal een kldeine partij spelen, waardoor het in zn totaal toch 'groot' klinkt.


In de tab vindt je het hele nummer. Jason speelt in de studio-uitvoering van dit nummer de tokkel van het intro het hele nummer door. Een ander speelt het slagje op de ukele. Om het voor jou overzichtelijk te maken staat alles in 1 tab, zowel de tokkel als de slag. Je kunt dus zelf kiezen wat je speelt, of wanneer je samen speelt met een andere gitarist(e) kun je de partijen verdelen.


De slagpartij is een heel laidback slagje, de XXXen die je in de tab ziet staan is een neerslag zonder dat je de akkoorden raakt, maar wel de snaren. Dat is wat Jason Mraz zo chill laat klinken. Hij deed hetzelfde geintje ook bij I'm Yours, welke hier ook de website is terug te vinden. De accenten liggen op de 2e en 4e tel.


Het akoordenschema is niet bijster moeilijk. Het hele schema is |G |Am7 |Fmaj7 | Fmaj7|. Laat je vooral niet afschrikken door de toevoeging van maj7 en min7. Dat is een vinger meer of minder dan je gewned bent neer te zetten (in het geval van de Am7 en de Fmaj7 een vinger minder t.o.v. de Am en de F)


YES! eindelijk een liedje wat ik met dat 'rotakkoord' F kan spelen, zonder dat het pijn doet!

Gitaarliedje info:

Artiest: Jason Mraz

Nummer: Hello, Beautiful Thing

Album: Yes!

Jaar: 2014

Categorie: Pop

Songwriters: Jason Mraz

Uitgevers: Atlantic Records

Geplaatst door: Sytse Bakker

Capo: 0


Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

9 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page