top of page

Online gitaarles en liedjes

I Wish, Stevie Wonder

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

O wat is dit toch leuk! Er zijn zoveel leuke bas riffs op deze wereld. Hierbij de volgende. We gaan weer naar Stevie Wonder en wel naar het nummer I Wish. "I Wish" is geschreven en geproduceerd door Stevie Wonder zelf. Het nummer gaat over zijn jeugd tussen de jaren '50 en '60 van de twintigste eeuw. De kracht van deze riff zit hem, volgens mij, in de eenvoud ervan. Je speelt twee keer hetzelfde loopje, alleen de ene keer een octaaf lager en een maat later een octaaf hoger. Tussendoor komt iedere keer een loopje terug van: C,Db,D,Eb.


Veel muzikanten schrikken als ze vooraan de bladmuziek veel mollen of kruizen zien staan. Helaas, bij Stevie Wonder komen er bijna altijd heel veel mollen te staan. Die zwarte toetsen geven toch een bepaald effect aan het nummer! Maar schrik niet als hieronder 6 mollen ziet staan. Gelukkig hebben wij gitaristen niet zoveel last van kruizen of mollen: gewoon alles opschuiven op de hals naar de juiste positie en je speelt weer in een nadere toonsoort!


Als je dit loopje speelt, is het belangrijk om het juiste tempo te pakken. Door, voor het gevoel net iets te langzaam te spelen, geeft de bas hier een enorme drive aan het nummer. Zet er nog een strakke drums onder en je bent spekkoper!


Heel veel succes met het spelen van I Wish. Na even oefenen zeg je dan: I Can!

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

44 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page