top of page

Online gitaarles en liedjes

Money - Pink Floyd

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Natuurlijk kon deze niet uitblijven. Money van Pink Floyd. Nu heb je makkelijke riffs, maar er zijn er ook die best lastig zijn. Dit is een lastige. De kassa en het geld gerinkel en geknisper moet je er zelf maar een beetje bij bedenken. Het leuke aan deze riff is de telling. Eindelijk eens geen 4/4 maar een 7/4 maat! Dus even opletten met tellen! Het makkelijkst om zo'n maatsoort te tellen is: 1,2,3,4,1,2,3. Luister maar eens naar Unsquare Dance van Dave Brubeck, daar kan je de telling heel goed horen.


Money is een twaalf maten blues schema in Bm (gitaarakkoorden: Bm, F#m,Em), zoals gezegd in 7/4 maat. Het knappe is dat na een break (op 3.03 min., op de CD Dark Side of the moon ) het toch over gaat naar een 4/4 maat voor de gitaarsolo, daar veranderd ook het bluesschema en wordt het Bm, Em, F#m. Op dat moment voel je ook de swing ontstaan en krijgt het nummer een enorme drive, want een 7/4 is toch altijd een beetje houterig. Na twee minuten solo's schakelt Money weer terug naar 7/4 maat.


Wil je dit nummer met je band gaan spelen, verzeker jezelf dan van een goede drummer, want een 7/4 maat spelen is niet makkelijk en dan ook nog schakelen tussen maatsoorten in één nummer! Nou ja, eigenlijk is Money sowieso geen makkelijk nummer.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

185 weergaven1 opmerking

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page