top of page

Online gitaarles en liedjes

Rock en Metal workshop 5 - Slagtechniek Galop

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022

Een galop wordt vaak gemengd met andere aanslag technieken, maar in een aantal songs is hij duidelijk te horen. Zoals de naam doet vermoeden, klinkt het ook echt als een galop. De meest bekende riff is hierbij Barracuda van Heart. Het zijn groepjes van 3 noten, snel achter elkaar aangeslagen.

Rock Riffs met alternate picking

Heart - Barracuda

#Barracuda, #Heart is gebaseerd op een laag E power chord; groepjes van 3 noten, waarbij de derde noot op de tel zit. Let dus goed op waar je met je neer en op slag uitkomt (zie de TAB).

Led Zeppelin - Kashmir

De riff van #Kashmir (Led #zeppelin) is uiteraard een klassieker! Hier wordt gebruik gemaakt van een gemengde techniek; het is een langzame galop; groepjes van 3 noten, plus een losse noot daar tussenin. De originele song is met een open stemming gespeeld: Voor deze oefening heb ik de riff opgeschreven in standaard stemming, zodat je hem meteen mee kunt spelen. Metal Riffs met alternate picking


Metal Riffs met alternate picking

Dio - Holy Diver

Dio was 1 van de eerste die de galop in songs gebruikte; deze song heeft een langzame galop; een perfecte riff om gewend te raken aan de techniek.

Iron Maiden - The Trooper

#Iron #Maiden gebruikt in veel riffs galop aanslag. Bij deze song komt hij steeds voor in het couplet. Het is een combinatie van galop en powerchords. Leer hem eerst langzaam; het nummer is aardig snel!


Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page