top of page

Online gitaarles en liedjes

Ruben Hoeke R&R Riff

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2022

Bij deze mijn eerste ‘Ruben Hoeke iPhone R&R riff’!


Deze riff kan je bijvoorbeeld gebruiken in je solo. Of gewoon omdat je het leuk vindt om uit te zoeken hoe hij nou precies gaat. Het voorbeeld staat in de toonsoort ‘A’. Nu moet ik meteen bekennen dat het me zelf niet is gelukt de riff netjes op te schrijven. Mijn ‘geen-kennis-van-noten-en-maten-houding’ speelde me zo parten dat ik de hulp heb ingeroepen van Southern Train gitarist Sytse Bakker.

Hij heeft de riff voor jullie netjes in een TAB gezet. Zo duidelijk dat ik het zelfs begin te begrijpen J Een lick naspelen is doorgaans niet zo heel moeilijk.


De kunst ligt in de swing, de timing en het op een vloeiende manier laten integreren in je eigen spel. Je eigen creatieve vocabulaire op de gitaar vergroten. Daar gaat het toch om?Zelf ik heb ik honderden licks uitgezocht. En dat vond ik soms knap vervelend werk. Maar tsja, je wilt jezelf toch blijven ontwikkelen. Het opende voor mij altijd weer zijpaden die ik anders nooit ontdekt had. Je kruipt namelijk even in de hersenpan van een andere gitarist. Waarom timed hij het zo? En waarom klinkt die ene toon nou net even lekkerder als je hem op de D snaar pakt ipv dezelfde toon op de G snaar. En wow...als je een ‘veel te hoog gegrepen’ riff dan toch uiteindelijk beheerst, dat is gewoon gaaf!

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren
55 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page