top of page

Online gitaarles en liedjes

The Godfather - Nino Rota

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

The Godfather "Love Theme". Tijdens deze les behandelen het bekende filmthema uit de film: The Godfather. The Godfather's zijn bekendste thema: het "Love Thema" is geschreven door Nino Rota in zijn laatste levensjaren (1911-1979). Het "Love Thema" komt uit The Godfather trilogie, een filmreeks uit 1972. Tijdens de onderstaande arrangementen richten we ons op de melodie uit het welbekende thema.

Tijdens deze les behandelen we een gemakkelijke versie bestaande uit alleen de melodie, en een moeilijkere versie met extra bassen toegevoegd.

Voordat we gaan spelen

Voordat we gaan spelen, is het slim om het stuk eerst

aandachtig door te lezen. Je zal zien dat het stuk in de eerste positie wordt gespeeld. Hiermee bedoelen we dat tijdens het spelen van het stuk de eerste vier vakjes van je gitaar worden gebruikt. Ook zien we in het notenschrift boogjes staan, de verbindingsboogjes. De verbindingsboogjes geven aan dat de tonen door moeten klinken. Tenslotte begint het stuk met een zogenoemde "opmaat". We beginnen het stuk hierdoor niet op de eerste tel, maar op de tweede helft van de derde tel. Dit zorgt ervoor dat de accenten juist worden gespeeld (in het algemeen in een 4/4 maatsoort op de eerste en derde tel).


The Godfather - Easy

We spelen enkel de melodie uit het bekende Godfather thema. Let hierbij op:

  1. Het juiste ritme;

  2. De opmaat;

  3. Het door laten klinken van tonen;

  4. De positionering van de vingers (zo dicht mogelijk tegen de fret).

Het stuk is te spelen doormiddel van een plectrum maar je vingers voldoen ook. Indien je met een plectrum speelt, let hierbij dan op de slag notatie. Om snelheid te creëren speel je met meerdere vingers.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op gitaartabs.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

260 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page