top of page

Online gitaarles en liedjes

Gitaartabs

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2022

Gitaartabs zijn een soort tabs, met andere woorden tabulatuur voor de gitaar.


Tabulatuur is een specifieke schrijfmethode voor muziek, gebaseerd op de vingerzetting van snaarinstrumenten met frets. Het muziekschrift van gitaartabs kenmerkt zich doordat het de vorm van het instrument op papier nabootst en op die manier aangeeft hoe een bepaald nummer gespeeld moet worden.

gitaartabs
Gitaartabs - Weet jij welk nummer? 🏆🎸

Gitaartabs, of de veelgebruikte Engelse vertaling "guitar tabs", zijn tabs of tablaturen geschreven voor de gitaar. Er is namelijk ook speciale tabulatuur voor bijvoorbeeld basgitaren en zelfs voor de mondharmonica. In gitaartabs worden geen symbolen en noten gebruikt in de muzieknotatie. De liedjes worden daarentegen met behulp van gebruikelijke karakters en cijfers uitgeschreven. Hoewel tabulatuur al honderden jaren oud is, maakt deze eenvoudige schrijfwijze dat het vandaag de dag nog steeds een zeer populair muziekschrift is. Zeker op het internet worden "guitar tabs" veel gebruikt. De tabs zijn namelijk niet alleen eenvoudig te noteren, maar ook makkelijk te downloaden en te lezen.

Wat zijn gitaartabs?
Standaard weergaven van Tabs icm onze media player

Welke informatie geven Gitaartabs?


Uit "guitar tabs" kun je veel informatie aflezen. Tablatuur geeft aan welke noten je moet spelen. Daarnaast geven gitaartabs een goede visuele representatie van op welke gitaarsnaar je deze noten moet aanslaan. Ook kun je zien op welke positie op de gitaarhals er gespeeld moet worden. Verder geven "guitar tabs" je door middel van letter symbolen vaak ook informatie over wanneer je gebruik moet maken van een bepaalde speeltechniek. Dit kunnen technieken zoals hammer-ons, pull-offs, bends, slides, flageoletten of vibrato zijn. In onze gitaarlessen kun je meer over deze technieken leren.


Niet alleen de speeltechniek, maar ook het ritme wordt geïndiceerd door gitaartabs. De tabs voor je gitaar geven namelijk aan welke noten kort en welke noten lang gespeeld moeten worden in het nummer. Je kan alleen niet aflezen wat de lengte van deze noten exact is. De lengte van de noten kun je gelukkig makkelijk uitvinden door goed naar het liedje dat je wilt spelen te luisteren. Ook kan hiervoor gebruik maken van onze ProTabs. ProTabs is onze unieke video dienst waarbij je met gesynchroniseerde guitar tabs kunt meespelen met een muziek video.


Je kunt het liedje daarbij ook versneld of vertraagd afspelen, pauzeren en je kunt de gitaartabs uitprinten


Online professionele gitaar tabs (ProTabs)


De nieuwe manier van gitaar spelen. Elke ProTab (en gitaarles) wordt middels de uniek media player vertaald en streaming afgespeeld. Je kunt online gitaar leren spelen meespelen met de video, pauzeren, loopen, verstellen/vertragen, transponeren, diverse weergaves aan zetten, printen etc.Gitaar Tabs Player


Door gebruik te maken van onze unieke media player is en blijft het gitaar spelen leuk!

Neem even de tijd en probeer het zelf via de ProTabs pagina:: start song, pauze, loopen, vertragen, versnellen, transponeren, metronome, gitaarhals, akkoorden, tabs, instrument selectie en veel meer.

De ProTabs en Guitar Pro muziekstukken op onze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Gitaartabs heeft toestemming voor het gebruik van FEMU.


Streaming Top 40 Guitar Pro Tabs alias ProTabs


ProTabs combineert streaming bladmuziek, Tabs en akkoorden met audio en video. ProTabs worden geschreven door conservatorium gitaristen en we zijn een Landelijk collectief goed geschreven songs aan het opbouwen. En wekelijks worden nieuwe songs uit o.a. de Nederlandse Top 40 daaraan toegevoegd.


Ook de stemming van je gitaar kun je aflezen aan gitaartabs. Gitaar stemmen kan namelijk op verschillende manieren. Staat er geen stemming vermeld in de tabs voor je gitaar? Dan kun je gewoon de standaard gitaar stemming gebruiken: E-A-D-G-B-E. Voor sommige gitaar liedjes is het nodig dat je de toonhoogte van je gitaar aanpast. Dit kun je heel gemakkelijk doen door een capo op de snaren te plaatsen. Guitar tabs vertellen je precies wanneer je een capo moet gebruiken en op welke positie je de capo kunt plaatsen.

Vingerzetting gitaarakkoorden

Guitar tabs geven tot een beperkte mate aan welke vingerzetting, of de keuze om bepaalde vingers te gebruiken en de positie van je hand, je moet gebruiken om het akkoord of de noten te spelen op je gitaar. Gitaartabs geven namelijk wel aan welke snaren en op welke positie deze snaren moeten worden aangeslagen, maar geven je geen indicatie welke vingers je daar het beste voor kunt gebruiken. Dit kun je wel leren in onze online gitaarlessen.


Online gitaarles met de interactieve media player


De online gitaarlessen worden verzorgd door conservatorium-gitaristen. Zodat jij op een gerichte manier gitaar leert spelen. De opgestelde cursussen worden vervolgens geheel interactief gemaakt.


Gratis Gitaartabs

Gratis toegang tot gitaarakkoorden, gitaartabs, alle gitaar liedjes, ProTabs en het volgen van online gitaarles: dat klinkt goed toch? Maak vandaag nog een account aan op onze website en probeer 7 dagen alle voordelen die gitaar spelen met Gitaartabs.nl biedt! Als je daarna besluit door te gaan met het Liedjes & ProTabs account heb je toegang tot alle ProTabs, akkoorden & tabs. En je kunt met dit account natuurlijk gebruik maken van onze unieke online streaming media player. Wil je graag gitaarles volgen? Dan is een online gitaarles en liedjes-account iets voor jou. Hiermee kun je al onze gitaarlessen volgen en leer je eenvoudig en snel om gitaar te spelen. Wil je liever alles en nog veel meer leuke extra’s? Kies dan voor het Alles-in-één pakket van Gitaartabs.nl.


Veel succes met de gitaartabs 🤩

Jan van Gitaartabs.nl


Vragen of suggesties, plaats ze hieronder ✅

P.S. weet jij welk nummer hierboven is afgebeeld 🎸


10.782 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page