top of page

Online gitaarles en liedjes

Gitaar

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2022

Wil je meer weten over de gitaar? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog spreken we over de beginnersgitaar, elektrische gitaar, akoestische gitaar en basgitaar. Elk onderwerp komt aan de orde met subverwijzingen naar weer meer blogs over de specifieke gitaren. De onderwerpen die we hier bespreken zijn:


Beginners gitaar

Spaanse gitaar
Beginners gitaar

Je bent nieuw met gitaren en op zoek naar jouw eerste beginners gitaar. De meesten beginnen met een klassieke of Spaanse gitaar. Deze gitaar stond aan de oorsprong van alle andere versies van de Spaanse gitaar zoals de flamenco gitaar en de steelstring gitaar. Daarom dat de Klassieke gitaar ook vaak als beginnersgitaar gekozen wordt. Een Spaanse gitaar heeft nylon snaren wat er voor zorgt dat je lichter voor je vingers kunt spelen.


Wil je meer volume ga dan voor een semi akoestische beginners gitaar set. Dit is een gitaar akoestisch maar ook deels elektrische gitaar. Je kunt dan ook met gitaar versterker spelen. Bij een gitaarset zitten vaak vele gitaar onderdelen zoals een standaard, versterker, hoes, riem, kabel, capo, plectrum en vaak ook nog een tuner.

Elektrische Gitaar

Elektrische gitaar
Elektrische Gitaar

Zit je te denken om een elektrische gitaar te kopen? Dan heb je voor de beginner maar ook gevorderden fantastische elektrische gitaarsets. Dit is vergelijkbaar met de sets zoals hierboven omschreven. Een elektrische gitaar die doorgaans geen klankkast heeft maar haar geluid uiteindelijk produceert door een versterker. De vorm van een elektrische gitaar is nauwelijks van belang voor de uiteindelijke klank van de gitaar maar des te meer voor het speelgemak. Meer informatie over:

  • Elektrische gitaren;

Akoestische gitaar

Zit je te denken om een akoestische gitaar te kopen? Een akoestische gitaar is zo gemaakt dat de klankkast als versterker optreedt. Er zijn veel verschillende akoestische gitaren zoals:

  • Klassieke gitaar

  • Flamencogitaar

  • Steelstringgitaar

  • Westerngitaar

Naast bovengenoemde akoestische gitaren zijn er nog meer maar die zijn onbekender. Daarom dat we het hierbij eerst even laten. Wil je meer informatie over de akoestische gitaar? Zie dan onderstaande pagina's:

Basgitaar

Basgitaar
Basgitaar

De basgitaar is een snaarinstrument (doorgaans viersnarig) dat wordt gebruikt in bijna iedere vorm van moderne muziek. De stemming is standaard E-A-D-G; gelijk aan de laagste vier snaren van een gitaar maar dan een octaaf lager. Meestal wordt een basgitaar uitgevoerd met frets, maar fretloze basgitaren bestaan ook. De meeste basgitaren zijn elektrisch, maar er zijn ook akoestische basgitaren gemaakt.


Wil je gitaar leren spelen bekijk dan onze andere blog of wordt lid en volg de gitaarles niveaus 1 t/m 9.


Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze post?

Plaats je een berichtje hieronder 🎸


Succes met gitaar spelen 👍

Jan van Gitaartabs


304 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page