• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden
Barre akkoorden - Mineur 7 en dominante 7 les 1 deel 5

Gitaarles: Barre akkoorden - Mineur 7 en dominante 7 les 1 deel 5

In dit deel ga ik uitleggen hoe je de Dominante 7 en de Mineur 7 speelt op de A snaar in Barre vorm.

Je speelt een Majeur 7 Mineur 7 op A.

Dit zijn de 1e 8 vormen van Akkoorden in Barre ligging en komen het meest voor. In totaal zijn het dus 4 vormen in de E ligging en 4 vormen in de A ligging. Deze 4 vormen op de beide snaren zullen waarschijnlijk groot en deels de fundering zijn van je gitaarspel de rest van je leven.

Er zijn ook nog 3 andere vormen van Barre akkoorden de C, G en D vormen maar die zijn vrij moeilijk. Deze vormen zijn misschien erg tof als je als gevorderd bent maar ik raad het pas aan als je een jaartje of 4, 5 speelt omdat ze erg moeilijk zijn. Veel grote artiesten denk aan Jack Johnson of Bob Dylan zijn ook groot geworden zonder de C, G en D vormen te weten, dit is dus eigenlijk vooral voor als je dat ook echt wil leren. Maar ga eerst lekker oefenen op de barre akkoorden in de A en de E ligging. In de downloads heb ik ook nog een paar goede oefeningen voor je barre akkoorden.

 

Barre Akkoord - oefeningen

In dit deel heb ik een paar enorm handige oefeningen om je barre akkoorden mee te gaan oefenen. Als je deze oefeningen een half uurtje per dag oefent zal je ze binnen no time meer dan beheersen en ben je in staat heel veel liedjes en tunes mee te kunnen spelen.

bekijk ze via de downloads hieronder

 

Dit waren een paar handige oefeningen voor je barre akkoorden en dit is het einde van de les. Je kan altijd vragen stellen als je iets niet snapt en maak er wat van. Zorg ervoor dat je jezelf uitdaagt en je kan deze oefeningen ook zelf bedenken natuurlijk. Stimuleer jezelf en binnen no time speel jij je eigen liedjes met barre akkoorden of die van anderen. Stay tuned voor meer komende lessen over het soleren over je akkoord progressies. Soleren is tevens een leuke mannier om akkoorden met elkaar te verbinden en melodien aan je akkoord progressies toe te kunnen voegen. Bedankt voor het kijken en tot zien.

In de video tutorial zal ik veelal vaak voorbeelden geven over de houding van je gitaar en dat ik zaken voordoe. Dit is natuurlijk om een goede impressie te geven.

 

Probeer alle lessen voor slechts 1 euro! !


Download pdf

Download : Barre-akkoorden-oefeningen.pdf (alleen leden)
Download : Barre akkoorden overzicht.pdf (alleen leden)

Download (Gebruik Media Player)

geen

Gitaarles vragen, suggesties en opmerkingen