Gitaarakkoorden

Overzicht gitaarakkoorden

Ben je op zoek naar een overzicht van de juiste gitaarakkoorden? Gebruik onderstaande knoppen. Op deze knoppen vind je de grondtoon (bijvoorbeeld C) en via de grondtoon bekijk je de majeur (C), mineur (Cm) en septiemakkoorden (C7). Zoek door ruim 750 akkoorden.

 

Gitaarakkoorden

Bij Gitaartabs.nl kun je op een keuze maken uit twee methodes om gitaar te leren spelen. De eerste optie is door tablatuur, of tabs en daarnaast is het mogelijk om gitaarakkoorden te gebruiken. Door middel van akkoorden leer je stap-voor-stap-gitaar spelen. Denk hierbij aan de basishouding waarmee je gitaargrepen pakt, de techniek achter gitaarakkoorden en nog veel meer. Bij Gitaartabs.nl zit je met andere woorden goed wanneer je gitaarles wil volgen als beginneling of als gevorderde muzikant.

Speel en leer alle gitaarakkoorden 7 dagen gratis

 

C Akkoord

Het C akkoord kent veel verschillende variaties. Bekijk bovenaan deze pagina welke variaties dit zijn! In de interactieve akkoorden tabel vind je o.a. de majeur-, mineur en verschillende septiemakkoorden. Het standaard C akkoord (lees C-majeur akkoord) wordt gespeeld d.m.v. je wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Als tab wordt deze als volgt genoteerd: x32010

Bovenstaande C akkoord vide wordt afgespeeld via de interactieve media player. 

Wordt lid en ervaar zelf hoe eenvoudig en leuk gitaar spelen kan zijn in combinatie met deze fantastische player.

 

D Akkoord

Het D akkoord kent ook veel verschillende variaties. Majeur, mineur en septiemakkoorden zijn binnen deze variant niet weg te denken. Een D akkoord zonder toevoegingen van letters of cijfers is een standaard D-majeur akkoord. Deze wordt met de wijsvinger, ringvinger en middelvinger gespeeld op de onderste 3 snaren. Als tab wordt deze als volgt genoteerd: xx0232. Ook het D akkoord en zijn variaties zijn terug te vinden via onderstaande lijst.

Bovenstaande D akkoord video wordt afgespeeld via de interactieve media player.

 

E Akkoord

Het E akkoord zal één van de eerste akkoorden zijn die een potentiële gitaarheld zichzelf aanleert. Neem deze op in je akkoorden vocabulaire en je zal menig nummer kunnen spelen. Bij Gitaartabs.nl bieden we de middelen om je gitaar te leren spelen met video’s, akkoorden, tabs en het gebruik van een interactieve media player. Het E akkoord kent ook zijn verschillende variaties, probeer ze boven aan de pagina allemaal eens te vinden.